Het weekend van de mooiste file van Nederland: zon, regen en bloemenpracht

Afgelopen weekend werd Noordwijk getrakteerd op een bijzonder en uniek evenement, dat zowel lokale inwoners als buitenlandse toeristen wist te charmeren. Het evenement, “De mooiste file van Nederland”, bood een scala aan activiteiten en was het resultaat van de inspanningen van vele betrokken partijen.

Info en foto: Richard van Egmond

De festiviteiten begonnen op vrijdagavond met een preview van de corsowagen, die het thema “Proeftuin Noordwijk” droeg. De bijeenkomst werd gehouden bij de gastvrije Beachclub O en werd bijgewoond door vele leden, inclusief de burgemeester van Noordwijk. Roberto ter Hark ontving namens de organisatie een bloementje voor de medewerking en steun van de gemeente Noordwijk. Jessica Keet werd eveneens verrast met een bloemstuk, als dank voor het voorzien van vele auto’s met prachtige creaties.

Gedurende het weekend was er een gevarieerd programma te vinden op de Wilhelmina Boulevard. Op zaterdag werden bezoekers verwelkomd door de bekende bloemenkoningin Sammy en getrakteerd op Amerikaanse oldtimers, ontmoetingen met TV-helden Bing en Flop, en een energiek optreden van Dans- en Balletschool Jorien Boot. Zondag stond in het teken van de aankomst van Citroëns Cabriolet DS, H.A.V. en A-Ford Club en Fiat Barchettas.

Als speciale gast was Janny van der Heijden aanwezig, bekend van haar recent uitgebrachte boek “Smaakpalet van de Lage Landen”, dat de geschiedenis van de eetculturen in beeld brengt. Janny was te gast met haar hondje en droeg bij aan de feestelijke sfeer.

Dit jaar markeerde de laatste editie van “De mooiste file van Nederland” onder leiding van Marjolijn van der Jagt en haar team. Vanaf volgend jaar neemt een nieuwe groep enthousiaste organisatoren het stokje over: Lisa Dol, Elise van der Hulst, Anouk Eveleens, Jelle Smit en Peter Engels. Wij wensen hen veel succes en kijken uit naar de toekomstige edities van dit prachtige evenement.

Deel dit bericht

Scroll naar boven