Bloemencorso en de mooiste file van Nederland: Genieten in Noordwijk

De bloemencorso en de mooiste file van Nederland zijn twee evenementen die het hart van menig Nederlander sneller doen kloppen. Dit jaar staat Noordwijk in het teken van ‘Genieten in Noordwijk’, waarbij honderden vrijwilligers zich inzetten om de meest spectaculaire bloemencreaties tot leven te brengen.

Info en foto: Richard van Egmond

Bij DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim worden in drie dagen tijd talloze corsowagens en wagens voor de mooiste file van Nederland gecreëerd. Vrijwilligers van alle leeftijden steken de wagens met geurende en kleurige voorjaarsbloemen zoals hyacinten, narcissen, tulpen en vele andere bolbloemen. Het resultaat is een explosie van kleur en creativiteit, met dit jaar geen vast thema voor het bloemencorso, wat leidt tot originele en geweldige ontwerpen.

Bijzondere wagens zijn onder andere die van de gemeente Noordwijk met als thema “De proeftuin van Noordwijk” en de wagen van Teylingen ter gelegenheid van de voorstelling “De Gravin van Holland” van Theater Teylingen. Optredens van “Kleintjepils” en het popkoor Bloom zorgen voor muzikaal vermaak.

De mooiste file van Nederland wordt op vrijdag 21 april ingeluid met een parade van circa 40 personenauto’s en twee praalwagens, te zien op de Oranje Promenade. Dankzij de bereidwillige medewerking van De Hotels Van Oranje is deze preview vrij toegankelijk. Arrangeur Jessica Keet verzorgt de honderden prachtige kleur- en geurrijke arrangementen op de auto’s. Gedurende het hele weekend zijn de auto’s te zien op de Koningin Wilhelminaboulevard, die afgesloten is voor verkeer.

Zaterdag 22 april staat in het teken van de opstelling en het vertrek van het Bloemencorso van de Bollenstreek, gevolgd door de opstelling van de Mooiste File van Nederland. Gedurende de dag zijn er diverse optredens, meet & greets en entertainment voor jong en oud. Ook zondag 23 april is gevuld met aankomst en vertrek van bijzondere auto’s, optredens en gezelligheid.

De passie voor de Bloemencorso en de mooiste file van Nederland is duidelijk zichtbaar in de toewijding van de vele vrijwilligers en de creativiteit die in de ontwerpen wordt gestoken. Genieten in Noordwijk is dit jaar dan ook een feest voor het oog, het hart en de ziel.

Meer informatie vind je op de officiele website van de bloemencorse.

Deel dit bericht

Scroll naar boven