Zeemanskoor verrast 90-jarige Noordwijkse op haar verjaardag

Afgelopen donderdag werd mevrouw Tebeest, een Noordwijkse bewoonster, op haar 90e verjaardag aangenaam verrast door een optreden van het Zeemanskoor De Noordwijkers. Zo’n 22 koorleden, waaronder vier accordeonisten, kwamen onverwachts haar huiskamer binnen en brachten haar een muzikale ode.

Informatie en foto: Richard van Egmond

De leden van het koor zongen liedjes als ‘Als de klok van Arnemuiden’ en een speciale vertaling van ‘Mull Of Kintyre’, die voor de gelegenheid was omgedoopt tot ‘Noordwijk aan Zee’. Ze sloten af met ‘We’ll Meet Again’. Zowel de jarige als de aanwezigen genoten zichtbaar van het bijzondere optreden.

Na het optreden werd er een groepsfoto gemaakt, waarna iedereen terug kon kijken op een unieke en hartverwarmende gebeurtenis.

Zeemanskoor De Noordwijkers werd officieel opgericht op 20 november 2009 en heeft sindsdien al veel ervaring opgedaan met optredens in binnen- en buitenland. Het koor bestaat momenteel uit 35 leden, waaronder 29 zangers, 5 accordeonisten, 1 basgitarist, 1 trom/beatring/zanger, 1 Ierse drum/claves/zanger, 1 dirigent en een drummer/accordeonist.

De keuze voor de naam ‘zeemanskoor’ werd gemaakt omdat het de leden meer vrijheid geeft in hun repertoire. Een shantykoor is aan strikte regels gebonden, en de Noordwijkers wilden zichzelf niet te veel beperkingen opleggen. Naast shanty’s zingen zij ook met veel enthousiasme oude Nederlandse liedjes en passen hun repertoire soms aan voor speciale gelegenheden, zoals Kerstmis of bijzondere optredens.

De liedjes van het koor gaan vaak over de zee, het strand, water, drank, vrouwen, heimwee en het dorp Noordwijk. Als u bij een optreden aanwezig bent en de tekst kent, wordt u van harte uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen. Aankomende zondag 23 april om 16:00 uur zal het complete zeemanskoor te bewonderen zijn tijdens het corsoweekend op de Wilhelminaboulevard in Noordwijk.

Deel dit bericht

Scroll naar boven