Feestelijke oplevering in Offem Zuid

Maandagmiddag was de feestelijke opening van 68 (voornamelijk 3 kamer) appartementen in Offem Zuid. In het atrium van complex “Nieruwe Duinen “konden de bewoners kennismaken met elkaar.

Tekst en foto’s: Richard van Egmond

De opening werd verricht door o.a. Wethouder Aloïs Eberharter, Woningstichting Stek (in de persoon van directeur Hans Al) en de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Offem Zuid (BPD en Van Rhijn Bouw) Dit was door de onthulling van een foto-collage van de totstandkoming van de bouw.. Zo een zelfde fotocollage komt ook in het andere appartementen complex te hangen. Offem Zuid ligt in het verlengde van de karakteristieke Voorstraat, ruwweg tussen Herenweg en de provincialeweg N206.

De sociale huurwoningen van Stek zijn verdeeld over twee panden, waarbij Stol Architecten heeft gekozen voor een ‘industriële’ uitstraling die aansluit bij de bollenschuren die vroeger in dit gebied stonden. De woningen worden gebouwd door de combinatie ONOZ, waarin gebiedsontwikkelaar BPD (voorheen Bouwfonds) en aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk samenwerken. De appartementen zijn aantrekkelijk en goed toegankelijk voor een brede doelgroep, onder wie ook ouderen of mensen die minder mobiel zijn. Er komt ook een (kleiner) aantal tweekamerappartementen, vooral bedoeld voor starters.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven