Restaurant Quartier Nord opent binnenkort officieel haar deuren

Het restaurant is al geopend en aan het proefdraaien. Na negen jaar leegstand durven de ondernemers Rolita Ramcharan en haar man Amar Jibodh de uitdaging aan met een nieuw concept.

Persbericht Pam Groenewoud

Het restaurant met de naam Quartier Nord (ook wel Noordwijk op z’n frans) is een visrestaurant met een daarbij een geheel eigen zee thema verwerkt door de zaak. Het idee kwam van Rolita (eigenaresse),  om dit thema in elk detail terug te laten komen in het restaurant, tot aan de wc-bordjes toe. Het restaurant heeft drie verdiepingen, de lagen van de zee worden daarin nagebootst. Als je in de onderste laag zit dan kijk je tegen het zanderige behang aan, wanneer je wordt geplaceerd op de 1ste etage dan zit je net wat boven het zand met de visjes aan je voeten. Zodra je op de 2de etage bent zit je tegen de zee oppervlakte aan, dat zie je terug in de spiegel die tegen het plafond hangt. Ook heeft Rolita linksachter in de zaak een Captains Room gemaakt waar eventueel vergaderingen plaats kunnen vinden.

Geen A locatie meer

Na het faillissement van Restaurant Iets Anders in 2014 heeft het pand op de Grent negen jaar lang leeggestaan. Verschillende Noordwijkse horeca-eigenaren geven aan dat het een groot pand is met een te hoge huur, ook zeggen ze dat het een lastige locatie is voor restaurants aangezien het direct aan alle uitgaansgelegenheden ligt.  Nico van der Spek eigenaar van restaurant Open Doors en eigenaar van de inmiddels gesloten Bar Dancing The Champ, beide gelegen aan de Grent, legt uit: ‘’vroeger was de Grent een A locatie maar met de permanente strandtenten is de Grent meer een B locatie geworden’’.

Ondanks deze hobbel, durven de ondernemers Rolita en haar man Amar de uitdaging aan. Het is voor hen niet zo vanzelfsprekend een restaurant te beginnen. Amar heeft een financieel adviesbureau aan huis en Rolita een juridisch advieskantoor en is academisch opgeleid als biomedisch wetenschapper, ‘’dus eigenlijk is dit gewoon heel gek dat wij dit doen’’ geeft Rolita aan.

Dine & Dance

Rolita maakt zich niet druk, zij geeft aan dat er in Noordwijk nog geen restaurant is dat naast dineren en borrelen ook een uitgaansgelegenheid biedt voor mensen rond de 30 jaar. ‘’Hoe leuk is het om even ergens te eten en op dezelfde plek door te gaan tot in de nacht’’ aldus Rolita.

Het nieuwe restaurant wordt ondersteund door chef-kok Marnix Benschop. Marnix heeft een eigen restaurant in Schiedam; ‘’De Eenling’’. Doordat de zaak in Schiedam momenteel wordt verbouwd heeft hij de tijd om restaurant Quartier Nord goed op te starten, ook de bediening helpt daar een handje in mee. Het concept schommelt tussen à la carte en shared dining. Het idee om bij de gerechte bijpassende champagne arrangementen te serveren, is nog in wording.

Toegankelijk voor zowel vis als vleeseters en vegetariërs

Sinds Valentijnsdag is Quartier Nord open maar hier is nog weinig ruchtbaarheid aan gegeven omdat alles eerst goed doorgelopen moet zijn voordat wij officieel

opengaan’’ geeft chef-kok Marnix aan. Op het menu staan verschillende gerechten van vis, vlees tot Vega. Gerechten zoals een terrine van gepofte gouden biet, een ceviche van zeebaars en gamba en een ravioli van ricotta met een saus van Porcini. Opmerkelijk aan het huidige menu is dat het concept ‘’visrestaurant’’ er niet in terug komt. Chef-kok Marnix geeft aan dat hij hier bewust voor heeft gekozen omdat hij het menu klein wil houden en toegankelijk voor ook vleeseters en vegetariërs. Zo zie je in het

huidige menu terug dat er minimaal één vlees en vegetarisch voor-, hoofd- en borrel gerecht is. De Chef, wil meer visgerechten op de kaart zetten middels ‘’weekspecials’’. ‘’Zo kunnen vaste gasten elke week toch weer iets anders kiezen’’ aldus Marnix.

De officiële opening zal binnenkort plaatsvinden, voorlopig zijn zij nog aan het proefdraaien, iedereen is al van harte welkom.

Deel dit bericht

Scroll naar boven