Leefstijlakkoord Noordwijk: twintig projecten voor gezonde inwoners

Van fietsmaatjes in De Zilk tot vitale ouderen door buiten te bewegen, van gezondere kindermenu’s tot kinderyoga op de BSO, van mentaal meidenwerk tot valpreventie In Balans. Deze 6 en nog 14 andere projecten staan in de eerste editie van het Leefstijlakkoord van Noordwijk. Een gezamenlijke stimulans om gezondere keuzes te maken en gezonder en vitaler in het leven te staan.

Foto en tekst: Richard van Egmond

De projecten zijn bedacht door organisaties uit het maatschappelijk veld, onderwijs, sport, cultuur, zorg en welzijn. Na selectie begin dit jaar zijn er 20 initiatieven opgenomen in het Leefstijlakkoord, waarin het voormalige sportakkoord en het preventieakkoord zijn samengevoegd. In sportaccommodatie Duinwetering gaf wethouder Dennis Salman gisteravond de aftrap van het Leefstijlakkoord 2023 met het zetten van een handtekening. Daarna deden de partners hetzelfde en gaven zij korte presentaties van hun project.

De projecten uit het Leefstijlakkoord helpen stuk voor stuk mee aan de vooraf gestelde doelen waar we gezamenlijk voor willen gaan: bewoners meer laten sporten of bewegen, gezonder te laten eten, middelengebruik terug te dringen en meer aandacht geven aan de mentale gezondheid. Gemeente Noordwijk helpt de projecten uit het Leefstijlakkoord op weg met een geldbedrag.

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven