Reuzebol geadopteerd door Groot Hoogwaak Noordwijk

Zaterdagmiddag  onthulde wethouder Roberto Ter Hark Ferrera samen met directeur van Groot Hoogwaak , dhr Van Vliet (voorzitter van het Gilde de Zwarte Tulp) en met de kunstenares Gaid Ombre de 43ste  reuzebol in de bollenstreek met de naam: Beach Babes.

Tekst en foto’s Richard van Egmond

Na een carrière als fashion designer is Gaïd Ombre ruim 5 jaar geleden overgestapt naar toegepast kunstenaar. Ze maakt zowel beelden van brons als schilderijen. Haar carrière gaat snel. Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen galerie in Amsterdam, Art Gallery Salon West en is haar werk opgenomen in kunstcollecties zoals die van Reade. Naast haar eigen galerie exposeert Ombre bij gerenoveerde art fairs zoals de Kunst10daagse in bergen, Kunstbeurs Heemstede en de First Art Fair in Amsterdam. In 2020 is ze gevraagd om deel te nemen aan het programma ‘Sterren op het Doek’. Zowel haar schilderijen als beelden zijn impressionistisch en vrouwen staan veelal centraal in haar werk.

De reuzenbollen maken deel uit van het ‘Giant Tulip Bulbs’ project van de Gildemeesters Bollenstreek. Bedrijven, stichtingen en gemeentes kunnen deze bollen adopteren waarvan er al zo’n 80 zijn geplaatst. Elke bol wordt beschilderd door een lokale kunstenaar. Samen vormen alle reuzenbollen een toeristische fietsroute van 125 kilometer.

Deel dit bericht

Scroll naar boven