Kunstwerken in de buitenlucht: Biënnale Noordwijk 2023

Donderdagmiddag was in Hof van Holland de presentatie van het team en de kunstenaars van Biënnale Noordwijk 2023. Wethouder Roberto ter Hark, kunst en cultuur, geeft een toelichting op de koers die Gemeente Noordwijk heeft uitgestippeld en hoe de gemeente samen met de kunst- en cultuursector zich de komende jaren zal bezighouden met beeldende kunst in de openbare ruimte.

Tekst en foto’s Richard van Egmond

In 2023 krijgt gemeente Noordwijk een biënnale met kunst in de buitenlucht die de dorpskernen met elkaar zal verbinden. De eerste editie met als thema ‘Transities – kunst op geestrijke gronden’ biedt een podium aan tien kunstinstallaties, geïnspireerd op het thema van het landschap dat de komende jaren sterk zal veranderen en de veerkracht van mens en natuur. Biënnale Noordwijk duurt van 21 maart t/m 21 augustus 2023, is vrij toegankelijk en volgt een duidelijke route langs de dorpskernen, kerktuinen, landgoederen en het strand.

Daarna vertelde de curator Sandrine van Noort welke kunstwerken en waar ze komen te staan in de 4 kernen van Noordwijk. Deze eerste editie heeft de titel ‘Transities – Kunst op geestrijke gronden’. Stichting Biënnale Noordwijk werkt met een team dat bestaat uit Sandrine van Noort als curator, samen met assistent-curator Pam Vis-Feitjes, Frank van den Berg als productioneel medewerker en Mirjam Flik in de rol van zakelijk leider. Een overzicht van de Deelnemende kunstenaars is hier te vinden

Deel dit bericht

Scroll naar boven