1e exemplaar tentoonstellingsgids Museum Noordwijk uitgereikt

Woensdagmiddag ontving wethouder Roberto Ter Hark het 1e exemplaar uitgereikt over de tentoonstelling van Siem van den Boogaard.

De allereerste overzichtstentoonstelling te zien van ‘kunstedelsmid’ Siem van den Hoonaard met werk uit o.a. het Rijksmuseum, Kröller-Müller, Kunstmuseum Den Haag en Boijmans Van Beuningen.

Van den Hoonaard woonde van 1936 tot zijn dood in 1938 in Noordwijk en vervaardigde daar een aantal van zijn mooiste werken. In 1937 won hij op de Wereldtentoonstelling van Parijs zelfs een gouden medaille voor zijn plastiek Pan. Museum Noordwijk biedt u de kans om kennis te maken met het werk van deze baanbrekende kunstenaar op de allereerste overzichtstentoonstelling van zijn werk. Voor de kinderen is er ‘Speuren met Siem’, een speurtocht door de tentoonstelling en de mogelijkheid om zelf een ontwerp te maken

Het pas opgenomen stuk in deze tentoonstelling is Eros (1937) De kunstnaar Siem van de Hoonaard maakte deze metaalsculptuur in opdracht van de directeur van de hnederlandse kabelfabriek. Het beeldje bevond zich bijna vijftig jaar in Nieuw-Zeeland en is voor het eerst te zien op deze tentoonstelling.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 6 maart 2023.

Jan Kroonsplein 4, 2202 JC Noordwijk

Museum Noordwijk is geopend op:

di-za. van 10.00 tot 17.00 uur
zo. van 12.00 tot 16.00 uur

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven