Laat je zien tijdens de donkere dagen

Verkeerswethouder Theo Alkemade en kinderburgemeester Kseniya Dessing stonden bij de ingang van het SJC-complex aan de Lageweg in Noordwijk om fietsers te motiveren met een goede en werkende fietsverlichting op pad te gaan. Hun insteek: op een positieve manier bij fietsers aandacht vragen voor een goede zichtbaarheid in het verkeer als het donker is.

Foto en tekst Richard van Egmond

Zichtbaar zijn in het verkeer is enorm belangrijk. Toch zijn er nog veel mensen die zonder goede fietsverlichting en reflectie deelnemen aan het verkeer.Tijd voor extra aandacht gedurende de donkere dagen! De ValOpShop is de meest zichtbare en interactieve campagne voor de wintertijd. De ValOpShop is een de naam van een leuk, enthousiast promoteam dat met twee bussen als een soort popup store door Nederland rijdt. In alle vroegte of juist in de avondspits. Maar altijd als het donker is.

In een positieve sfeer houdt het promoteam fietsers aan. Gebruikten ze hun verlichting? Dan mogen ze mee de ValOpShop in om daar gratis iets leuks uit te zoeken. Een hesje, lampje, reflector, een lichtgevend ventiel… Dus: In de ValOpShop belonen we goed gedrag. Doet je licht het niet? Ook dat lossen we op! De fietser kan zijn of haar zichtbaarheid ter plekke laten verbeteren door een lampensetje aan te schaffen en te laten installeren door onze eigen ValOpShop-fietsenmaker.

Deel dit bericht

Scroll naar boven