Zorgen over parkeerdrukte bij nieuwbouw Zilveren Kruis

Bewoners in Noordwijk Binnen maken zich zorgen over de nieuwbouw van 150 appartementen op de plek van Zilveren Kruis aan de Van de Mortelstraat. Omwonenden zijn bang voor extra parkeerdrukte door de aanwas van nieuwe bewoners.

Achmea is eigenaar van het pand en wil 150 appartementen bouwen, maar bewoners ervaren nu al veel parkeerdrukte. Als optie wordt parkeren aan de overkant van de Gooweg genoemd, maar dat gaat volgens omwonenden niet werken.

‘Wij wonen hier al vanaf 1996 en hebben de parkeerdrukte in de wijk meegemaakt van de medewerkers van het Zilveren Kruis’, schrijft een bewoner aan de gemeenteraad. ‘Ook toen was er de mogelijkheid om aan de overkant van de Gooweg te parkeren. Dit bleek echter toen niet te werken. Zelfs parkeren voor garage-uitritten was geen uitzondering. Wij verwachten ook niet dat dit in de toekomst anders zal zijn, zeker als wij de verwachte aantallen (ongeveer 200 auto’s, exclusief bezoekers) in ogenschouw nemen.’

Een andere bewoner erkent dit probleem. ‘Men zal de omgeving, de wijk gaan belasten. En dus met name de parkeerplekken aan de Reynesteyn. Dat deed u zelf ook in tijden dat in dit gebouw een dependance was van gemeentehuis. Aantal keer per week, ook savonds zag ik bekende wethouders, ambtenaren voor mijn deur parkeren en niet op de aangewezen plek aan de overkant van de Gooweg. Dus ervaring leert dat parkeren aan de overkant niet zal gebeuren en ook niet gehandhaaft kan worden.’

Op dit moment worden in het gebouw nog tientallen Oekraïense vluchtelingen opgenomen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven