Tegel astronaut Matthias Maurer toegevoegd aan Walk of Space

De Duitse astronaut Matthias Maurer is in mei dit jaar teruggekomen van zijn eerste missie uit de ruimte. Zaterdag kreeg hij zijn eigen tegel op de Noordwijkse Boulevard als onderdeel van de Walk of Space.

Op de boulevard liggen nu 14 tegels met hand- of voetafdrukken van Astronauten. Met de Walk of Space wil Noordwijk laten zien dat ruimtevaart belangrijk is voor Noordwijk. Dit komt doordat een vesteging van ESA/ESTEC gevestigd is in de gemeente. Roberto ter Hark onthulde de nieuwe tegel.

Matthias Maurer verbleef als 600e mens 6 maanden in de ruimte. Gedurende zijn tijd aan boord heeft Maurer meegewerkt aan meer dan 35 Europese en meer internationale experimenten op het gebied van microzwaartekracht.

Deel dit bericht

Scroll naar boven