Gemeente Noordwijk haalt omgekeerde vlaggen weg

De gemeente Noordwijk gaat de omgekeerde vlaggen op de openbare weg weghalen. ‘We zijn heel lang coulant geweest’, zei burgemeester Wendy Verkleij tijdens de raadsvergadering. De gemeente wil respectvol omgaan met de actievoerders, maar vindt dat het nu tijd is om de vlaggen weg te halen.

Omgekeerde vlaggen worden opgehangen door actievoerders die meedoen aan het landelijke boerenprotest. In heel Nederland speelt al een tijd de discussie of de (lokale) overheid de vlaggen wel of niet weg moet halen.

In Noordwijk is de discussie opgerakeld door Erika Renkema van de Partij voor de Inwoners. Zij vind de actie geweldloos en wil dat de vlaggen blijven hangen. Ze kreeg steun van Lijst Salman en NZLokaal, maar het grootste gedeelte van de gemeenteraad wil de vlaggen toch weg hebben. Volgens de lokale wetgeving zijn de vlaggen ook verboden.

Wanneer de gemeente Noordwijk op 1 december start met het verwijderen van de vlaggen, verdwijnen ze niet helemaal uit het straatbeeld. Vlaggen op eigen grond of in tuinen mogen gewoon blijven hangen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven