Verkeersregelaars blijven op drukke dagen in De Zuid

Wie tijdens drukke zomerse dagen in De Zuid in Noordwijk wilde parkeren had pech. De wijk werd door verkeersregelaars en hekken afgesloten. Het moest gevaarlijke situatie en overlast voorkomen. De gemeente Noordwijk kiest ervoor om verkeersregelaars tijdens drukke dagen structureel in te zetten.

Het afsluiten van De Zuid is volgens het college van burgemeester en wethouders nodig om de wijk bereikbaar te houden voor de hulpdiensten. De Zuid is volgens het college een bijzondere wijk omdat je er gratis in de berm mag parkeren, de wegen smal zijn en de wijk dicht bij het strand ligt.

De parkeerproblemen kunnen volgens de gemeente deels opgelost worden door betaald parkeren in te voeren. Het probleem is dat de bewoners dit niet zien zitten. Dat betekent dat de verkeersregelaars blijven. Elke dag dat de regelaars worden ingezet kost het de gemeente gemiddeld 500 euro.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven