Zwembad Binnenzee en de Muze Noordwijk rookvrij

Op het terrein van Zwembad Binnenzee en de Muze zijn mag sinds vandaag niet meer gerookt worden. De stoeptegel met de tekst ‘Rookvrij’ moet bezoekers daar aan herinneren. Nikki Ramsteijn van JOGG Teamfit is in Noordwijk hard bezig om locaties waar veel kinderen komen rookvrij te maken.

Foto’s Richard van Egmond

Het doel is om te voorkomen dat de nieuwe generatie gaat roken. Kinderen zijn beïnvloedbaar en kopiëren het gedrag van mensen om zich heen. Gedrag wat niet vertoont wordt, kunnen ze niet kopiëren. Dat maakt de kans dat ze gaan roken kleiner. Daarnaast is het ‘meeroken’ ook slecht voor de gezondheid van een kind.

Het project van Nikki Ramsteijn en JOGG Teamfit maakt onderdeel uit van het preventieakkoord in Noordwijk.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven