Swart Wyn: het verhaal van de opstand tegen ongelijkheid in Zuid-Afrika

Aan Zee theaterproducties speelt de komende vier dagen de voorstelling Swart Wyn bij streekmuseum Veldzicht. Het verhaal van de opstand tegen de ongelijkheid in Zuid-Afrika is gebaseerd op het boek ‘Wanneer water wijn word’.

Foto: Richard van Egmond

Het is het verhaal van de jonge creoolse Abigail Mokoena, die in grote armoede in de Kaap is opgegroeid in de zestig- en zeventiger jaren. Ze wil de ban doorbreken. Ondanks alle obstakels geeft Abigail niet op. De hoofdrol ligt in handen van Denise Jannah, internationaal befaamd jazz-zangeres.

Artistiek leider en regisseur Martine Zeeman van Aan Zee Theaterproducties “Het is haar strijd tegen de apartheid, die weliswaar op papier is afgeschaft, maar in het dagelijks leven nog overal aanwezig is.

Het publiek maakt ook kennis met de vrolijke, kleurrijke cultuur van Zuid Afrika. De voorstelling laat zien hoe storytelling, dans en muziek een wezenlijk onderdeel vormen van de oorspronkelijke gemeenschappen.

Kaarten zijn te koop via de Muze.

Deel dit bericht

Scroll naar boven