CDA en NZLokaal zetten vraagtekens bij proef openstelling publieksbalie Noordwijkerhout

CDA en NZLokaal hebben door het college weinig vertrouwen in een permanente opening van de gemeentelijke publieksbalie in Noordwijkerhout. De publieksbalie in Munnekeweij is hier voor een half jaar als proef geopend. De twee partijen vinden dat de openingstijden en mogelijkheden bij deze balie beperkt zijn. Karin Meiland (NZLokaal) en Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) vragen zich zelfs af of de gemeente Noordwijk de proef überhaupt wil laten slagen. ‘Dat komt niet zo over gezien de publiciteit en openingstijden en beperkte service op dit moment.’

De publieksbalie in Noordwijkerhout werd in 2020 gesloten vanwege corona. Volgens het college van burgemeester en wethouders is er weinig personeel en wordt er weinig gebruik gemaakt van de locatie.

Als proef is de locatie in Noordwijkerhout voor een half jaar geopend. ‘Wij hebben geconstateerd dat er maar een beperkte dienstverlening is’, schrijven CDA en NZLokaal in een brief aan het college. ‘Er kan bijvoorbeeld alleen een paspoort e.d aangevraagd worden en niet opgehaald worden, dan moet je alsnog naar Noordwijk. Ook hebben wij geconstateerd dat er zeer beperkte openingstijden zijn.’

De partijen vinden daarnaast dat het college weinig ruchtbaarheid geeft aan het openstellen van de publieksbalie. ‘Is de proefopenstelling dan wel voldoende representatief?’

De twee fracties zien een grotere slagingskans voor een publieksbalie op het voormalige gemeentehuis in Noordwijkerhout. ‘Dit ligt immers centraler en is een logische plek. Bovendien is het voor ambtenaren niet meer nodig om zich te verplaatsen naar Munnekeweij.’

Deel dit bericht

Scroll naar boven