Noordwijk zakt op ranglijst ‘Beste woongemeenten’

Noordwijk is gezakt op de ranglijst ‘Beste woongemeenten’ van Elsevier Weekblad. Eén jaar geleden was Noordwijk met een 31e plek volgens de ranglijst nog een van de beste gemeenten om in te wonen. Dit jaar staat Noordwijk op plek 78.

Elsevier laat Bureau Louter ieder jaar onderzoek doen naar de woonaantrekkelijkheid van gemeenten. Alle 344 gemeenten worden vergeleken op 122 punten. Denk aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast.

Oegstgeest (plek 10), Wassenaar (plek 28), Teylingen (62) en Katwijk plek (70) doen het wat beter op de ranglijst. Leiden staat op plek 154.

De beste gemeente om in te wonen blijkt volgens het onderzoek Rozendaal te zijn. Terneuzen sluit de ranglijst af met de allerlaatste plek.

Deel dit bericht

Scroll naar boven