Beach Shuttle Noordwijk stevent af op nieuw record

De gemeente Noordwijk heeft donderdag de 8.000e passagier van de Beach Shuttle in Noordwijk verwelkomd. Steeds meer mensen maken gebruik van de gratis pendelbus die bezoekers naar het centrum en strand brengt. Volgens de gemeente stevent de Beach Shuttle dit jaar af op een record van het aantal passagiers. 

De familie Roney uit Frankrijk was de 8.000e passagier dit strandseizoen en werd door wethouder Theo Alkemade en Quirine Kamphuisen van Noordwijk Marketing verrast met een gevulde strandtas.

Wethouder Theo Alkemade : ‘Ik vind het leuk dat we de 8000e passagier even in het zonnetje hebben gezet. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke aantal passagiers dat we deze zomer een zorgeloos bezoek aan ons strand hebben kunnen bieden. We stevenen af naar een record. De Beach Shuttle is een succes. Maar we moeten met elkaar door met onze zoektocht naar effectieve aanpakken die ervoor zorgen dat bij mooi weer en grote toeloop de kust niet vol komt te staan met files’.

Op zomerse dagen staat het centrum vol geparkeerd met auto’s. Om de parkeerdruk te verlichten, werd de Beach Shuttle in het leven geroepen. Auto’s kunnen gratis parkeren aan de Gooweg. De Beach Shuttle brengt de bezoekers vervolgens gratis naar het centrum en strand. De instaphalte aan de Gooweg is dit jaar daarnaast voorzien van een zonnebrandcreme-dispenser, waardoor passagiers beschermd en veilig van de zon kunnen genieten.

Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder Noordwijk Marketing: ‘De Beach Shuttle zorgt voor een onbezorgde stranddag zonder parkeerstress en lang sjouwen met strandspullen, want je stapt vlakbij het strand uit. Deze unieke service langs de Nederlandse kust kan alleen worden aangeboden dankzij de goede samenwerking met de gemeente Noordwijk en Brouwer Tours. Daar zijn we als Noordwijk enorm trots op’.

De shuttle rijdt nog tot en met 4 september.  Meer informatie over de Beach Shuttle: www.noordwijk.info/

Deel dit bericht

Scroll naar top