Acteurs vragen aandacht voor veiligheid in centrum van Noordwijkerhout

Acteurs vragen de komende twee weken op een aantal dagen extra aandacht voor de verkeersveiligheid in het centrum van Noordwijkerhout. Deze zomer is het verboden om met een fiets, brommer, auto of vrachtauto in het centrum te rijden. De gemeente wil samen met de ondernemersvereniging onderzoeken of het centrum op deze manier veiliger en aantrekkelijker wordt.

Volgens wethouder Theo Alkemade is het de afgelopen jaren veel drukker geworden in het centrum van Noordwijkerhout. Die drukte heeft op verschillende punten geleid tot knelpunten tussen auto’s, fietsen, elektrische fietsen, scooters en voetgangers.

Rondom De Witte Kerk in de maanden juli en augustus op de maandagen tijdens de weekmarkten, de diverse evenementen en verder dagelijks van 12.00 uur tot 23.00 uur is het niet toegestaan om auto te rijden, met de brommer rond te rijden en/of te fietsen. Ook zijn er gelijktijdig venstertijden voor het laden en lossen van kracht.

De proef wordt in september geëvalueerd.

Deel dit bericht

Scroll naar top