Bombarie rondom Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) door beschuldiging grensoverschrijdend gedrag

Het zomerreces is nog niet eens afgelopen en de onrust binnen de Noordwijkse politiek keert weer terug. Jaap de Moor wordt als leider van Bruisend Noordwijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De Moor ontkent de beschuldigingen en wil zich aansluiten bij Partij voor de Inwoners.

Beschuldigingen

Jaap de Moor is het enige raadslid en bestuursvoorzitter van Bruisend Noordwijk. De andere bestuursleden hebben besloten De Moor als bestuursvoorzitter voor drie maanden te schorsen. Ze kregen klachten over grensoverschrijdend gedrag en willen dit onderzoeken. Dit betekent dat De Moor zijn werk als raadslid wel gewoon voort kan zetten. Waar de beschuldigingen precies overgaan is niet bekend.

Ruzie binnen Bruisend Noordwijk

De Moor ontkent alle beschuldigingen en geeft aan dat hij helemaal niet geschorst kan worden. Volgens hem zijn de bestuursleden niet gekozen tijdens de algemene ledenvergadering, waardoor ze deze beslissing niet mogen maken. In het handelsregister staan wel bestuursleden ingeschreven, waaronder Jeroen Arbouw. Volgens de Moor is dit een registratiefout. Hij kiest de aanval door zelf  Arbouw te schorsen. Ook overweegt De Moor aangifte te doen tegen smaad en laster.

Overstap naar Partij voor de Inwoners

Ondertussen wil Jaap de Moor zijn zetel meenemen en zich aansluiten bij Partij voor de Inwoners. Deze beslissing komt niet zo maar uit de lucht vallen. Een maand geleden besloot de Patrij voor de Inwoners dat De Moor welkom is. Toch trapt de partij nu op de rem. Ze willen de ontwikkelingen in de zaak afwachten. Ze zien ze de komst van De Moor nog steeds zitten, mits de beschuldigingen onwaar zijn.

Deel dit bericht

Scroll naar top