Festival krijgt geen warm welkom op Noordwijkse strand

‘Een heerlijke strand vibe en een hete line- up.’ Het klinkt erg aantrekkelijk voor de Noordwijkse feestganger, maar de betrokken strandpaviljoens zijn niet blij met de terugkeer van het Neighbours at the Beach festival op het Noordwijkse strand.

Geschreven door Nick Vink

‘De communicatie naar ons is 0.0,’ vertelt Jeroen van der Zalm, eigenaar van strandtent de Zeester, ‘zowel vanuit de gemeente als de organisatie van het festival informeert ons niet of te laat.’ De eigenaar van de Noordwijkse strandtent is laaiend, omdat er volgens hem door beide partijen niet op tijd is gehandeld. ‘Ik ben er niet blij mee. Op 27 augustus heb ik een evenement gepland, dat kan ik mooi afzeggen want die mensen zitten helemaal niet te wachten op deze herrie!’, eindigt Van der Zalm.

Organisator van het omstreden project Tyso van Batenburg geeft aan dat hij de eigenaren van omliggende strandtenten zo goed mogelijk heeft geïnformeerd en ook samenwerking met hen heeft opgezocht maar daar verder geen reactie op heeft ontvangen. Batenburg vertelt: ‘Ik organiseer dit festival al 5 jaar, er zijn in die jaren nog nooit klachten bij mij terecht gekomen en dit jaar ineens wel. Natuurlijk is erbij ieder festival geluid te horen in de omgeving. Wij laten ons geluidssysteem zo africhten dat het geluid buiten het terrein minimaal is. Daarnaast brengt het festival veel bekijks van toeristen en klandizie voor de nabijgelegen strandtenten met zich mee. Als initiatiefnemer vind ik het belangrijk dat er iets voor de inwoners georganiseerd wordt.’

Niet alleen de Zeester heeft moeite met de organisatie van het strandfeest. Samen met Branding Beachclub stuurde het restaurant afgelopen maand vragen naar de gemeente over geluidsoverlast, parkeer problemen en overlast bij de op- en afbouw die bij het festival komt kijken. Eerder schreven belanghebbende strandpaviljoens en Strandvereniging Noordwijk, in een ingediende zienswijze, dat het evenement niet alleen hen, maar ook Noordwijk op een negatieve manier treft.

De vergunning voor het festival is nog niet officieel uitgegeven door de gemeente Noordwijk, deze komt normaal een week van te voren binnen. Maar volgens Van Batenburg zijn de vorige edities zonder problemen verlopen en moet er wel iets heel raars gebeuren waarom het evenement niet door zou kunnen gaan.

Deel dit bericht

Scroll naar top