Ruiterpaden in Noordwijkerhout onderhouden door paardenkracht

Paarden gewapend met banden zorgen er deze zomer voor dat de ruiterpaden in het bos van Noordwijkerhout er netjes bijliggen. Tractoren mogen de ruiterpaden niet vlak maken vanwege het broedseizoen. Dit terwijl ruiters in deze periode extra vaak op hun ros stappen.

Tijdens het uitvoeren van het onderhoud lopen de ruiters met acht meter lange teugels achter de paarden aan. Tussen alle kronkelende bospaden is dit nog best een karwei. Onder toeziend oog van boswachter Gert Hulshoff, Marjolijn de Ruiter van Ruiteren & Mennen Zuid-Holland en oud-manegehouder Aad Smit gingen drie paarden aan het werk.

\"\"

Zaterdag 9 juli kwamen drie hippische zwaargewichten naar het bos van Noordwijkerhout. Bibi (een Comtois van 700 kg), Heline (een Pecheron van 1000 kg), en Kelly (een Belgisch trekpaard van ook ruim 700 kg).

Het gaat om een pilot van Ruiteren Mennen Zuid-Holland en Staatsbosbeheer. De pilot loopt van 15 maart tot 15 augustus.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven