Vijf procent van Noordwijkse jongeren is potentieel drugscrimineel

5,1 procent van de jongeren in de gemeente Noordwijk heeft een grote kans om in de drugscriminaliteit te belanden. Dat blijkt uit cijfers van Zicht op Ondermijning. 390 Noordwijkse jongeren tussen de 8 en 23 jaar hebben overeenkomsten met het profiel van drugsverdachten die in aanraking zijn geweest met de politie.

In Noordwijk Binnen (6,5 procent) wonen de meeste jongeren met een risicoprofiel. Zo’n 200 jongeren vertonen overeenkomsten met drugsverdachten. Overeenkomsten zijn bijvoorbeeld het vroegtijdig stoppen met school of ervaring met Bureau Halt.

Ook in de overige delen van de gemeente Noordwijk is er onderzoek gedaan.

Advertentie Mediahuis Noordwijk

In Noordwijk aan Zee gaat het om 4 procent (60 jongeren) en in Noordwijkerhout om 4,1 procent (130 jongeren).

Noordwijk scoort gemiddeld hoger dan andere gemeenten in de Bollenstreek zoals Teylingen (4,3 procent), Lisse (4,4 procent), en Hillegom (4,9 procent). Alleen Katwijk doet het slechter met 6,2 procent van de jongeren die risico loopt om drugscrimineel te worden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven