De gemeente Noordwijk helpt Sinterklaas dit jaar met het financieren van de Noordwijkse, Zilkse en Noordwijkerhoutse intocht. De Sint krijgt 7.000 euro extra om Noordwijk en Noordwijkerhout te kunnen bezoeken dit jaar.

De Noordwijkse en Noordwijkerhoutse ondernemersverenigingen organiseren de intochten voor Sinterklaas. Door extra regels rondom de veiligheid en hogere kosten dreigde het feest in het water te vallen. Dankzij de 7.000 euro extra steun vanuit de gemeente kunnen de intochten toch doorgaan.

Ben Berkelmans van de VVD diende namens zeven partijen het voorstel van de extra financiering in. De intocht heeft volgens hem een maatschappelijke en sociale functie en mag daarom niet wegvallen. Het voorstel werd door de gemeenteraad aangenomen. Het budget voor de intocht wordt later opgehoogd tot 13.500 euro voor de komende jaren.