Slangen + Koenis Architecten mogen starten met het ontwerpen van De Schelft. De architecten zijn via een Europese aanbesteding door de gemeente Noordwijk als beste kandidaat bestempeld. ‘Ik vind het ingezonden schetsontwerp prachtig’, schrijft demissionair wethouder Roberto ter Hark.

De gemeente moet voor 14 november 2023 beginnen met het herbouwen van De Schelft. Ze geeft aan op koers te liggen. Het definitieve ontwerp van Slangen + Koenis verwacht Noordwijk begin 2023.

Op de website van architecten is te zien dat ze al meerdere sportcomplexen en zwembaden ontworpen hebben. Ter Hark heeft dan ook vertrouwen in het bedrijf. Het is volgens de wethouder een bedrijf dat meebeweegt met de bouwwereld. Dat is niet onbelangrijk want de omstandigheden binnen de bouwwereld veranderen continu. Denk aan de stijgende prijzen voor bouwmaterialen.