Centrum Noordwijkerhout verkeersvrij in juli en augustus

In juli en augustus is het tussen 12.00 uur en 23.00 uur verboden om met een fiets, brommer, auto of vrachtauto in het centrum van Noordwijkerhout te rijden. Met deze proef wil de gemeente Noordwijk onderzoeken of het voor voetgangers veiliger wordt om van terras naar terras te hoppen. Het is een initiatief van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging. 

\’Vandaag de dag moeten ondernemers, gemeente en inwoners er een schepje bovenop doen om de centrumgebieden in hun dorpen aantrekkelijk en economisch vitaal te houden\’, schrijft de gemeente Noordwijk op haar site. Een veilige en ontspannen sfeer in het centrum is dan extra van belang.

Leveranciers van winkels en de horeca moeten in de ochtend hun goederen leveren. Fietsers en brommers moeten afstappen. Wanneer dit niet gebeurt riskeren ze beboet te worden. 

Advertentie Mediahuis Noordwijk

Demissionair wethouder Roberto ter Hark is benieuwd wat de proef zal opleveren. Na de proef kunnen ondernemers en inwoners hun mening geven via een online enquête. Met vragen of goede ideeën over de vragenlijst kunnen inwoners terecht bij de gemeente.

Deel dit bericht

Scroll naar top