Bever Holding moet verkochte grond toch afstaan aan Van Erk

Vastgoedondernemer Ronnie van de Putte moet met zijn bedrijf Bever Holding al het verkochte grond in de gemeente per direct leveren aan ontwikkelaar Van Erk. Van de Putte verkocht de grond aan de ontwikkelaar, maar weigerde de grond over te dragen. De rechter heeft nu in hoger beroep besloten dat van de Putte de grond toch moet leveren. Gebeurd dit niet, kan dat hem zo´n vijftig miljoen euro gaan kosten.

Geschreven door Job Klinkenberg

Een groot deel van de verkochte grond komt op 1 juli in handen van de Van Erk Groep. Waarna de overige gronden op 1 augustus geleverd moeten zijn. Dit schrijft de gemeente Noordwijk in een brief aan de gemeenteraad op 17 juni.

Nadat bleek dat een aantal stukken grond gedwongen geveild zouden gaan worden, verkocht van de Putte zijn volledige bezit van rond de zestig miljoen euro. Een aantal van deze bekende stukken grond zijn het Vuurtorenplein, het Gat van Palace en de naastgelegen Esplanade.

In eerste instantie was de gemeente erg blij met de deal tussen Van Erk en Bever Holding omdat van de Putte niets deed met deze bekende stukken grond. Van de Putte droeg de grond alleen niet over omdat Van Erk zich niet aan mondelingen afspraken zou houden. Zo zou Bever Holding 2,5 procent rente krijgen over de nog te betalen koopsommen. Ook zou van de Putten meedelen met de winst die Van Erk zou maken met de bebouwing van de grond. Jos van Erk overleed echter November vorig jaar.

Deel dit bericht

Scroll naar boven