Donald Duck viert 70e verjaardag in Noordwijk

De Donald Duck viert dit jaar zijn 70e verjaardag in Noordwijk. Wie meer wilt weten over Donald en zijn familie kan in Het Museum Of Comic Art terecht. Het museum heeft een tentoonstelling gemaakt van het Vrolijkste Weekblad van Nederland.

De Nederlandse Donald Duck is al vanaf de jaren zeventig één van de grootste en belangrijkste producenten van Disneymateriaal. Toen begin jaren zestig de Amerikaanse productie afliep, werd het stokje overgenomen door landen als Italië, Duitsland en Denemarken. En dus ook in Nederland.

\"\"

Het tijdschrift wordt fris en eigentijds gehouden. Ondanks de teruglopende verkoopcijfers wordt de Donald Duck door 200.000 Nederlandse gezinnen per week gelezen. Allerlei tekeningen uit de strips zijn van 4 juni tot en met 30 oktober te zien in het Museum Of Comic Art in Noordwijk aan Zee.

Deel dit bericht

Scroll naar top