Twirlsters Noordwijkerhout twee keer Nederlands kampioen

De twirlsters van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout hebben een geslaagd weekend gehad op de Nederlandse Kampioenschappen. De vereniging heeft maar liefst 2x goud, 1x zilver en 2x brons in handen weten te krijgen. ‘Een extra cadeautje voor ons 100-Jarig jubileum’, aldus de muziekvereniging.

Geschreven door Job Klinkenberg 

Twirlen is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majorette. Waarbij de sporters tijdens een wedstrijd zoveel mogelijk punten proberen te behalen. Op deze manier wisten twee teams en een aantal solisten van St. Jeanne d’Arc zich afgelopen jaar te plaatsen voor dit grote evenement.

Na dit geslaagde weekend voor St. Jeanne d’Arc mogen Criz Weijers en Isza Guijt zich Nederlands kampioen Duo Twirling Pre-teen beginner noemen. Voor Guijt bleef het niet bij één gouden plak, ze is namelijk ook nog solo dance twirl Nederlands kampioen geworden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven