Noordwijkse coalitievorming nadert einde

De nieuwe coalitie met het nieuwe coalitieakkoord van VVD, CDA, Partij voor de Inwoners (PvdI) en Lijst Salman wordt eind deze maand gepresenteerd. Dat laat formateur Roberto ter Hark weten in een update. De formatie was volgens de VVD\’er \’al met al een flinke klus\’.

De partijen verwachten deze week de definitieve conceptversie van het akkoord vast te stellen. Daarna moeten de plannen nog doorberekend worden om te zien wat er financieel haalbaar is. \’Dit past bij de zorgvuldige en transparante manier van besturen die deze partijen voorstaan\’, schrijft Ter Hark.

De oppositiepartijen krijgen van de nieuwe coalitie ook nog de mogelijkheid om op- of aanmerkingen op het akkoord te geven. Ter Hark: \’Aanvullingen vanuit de gemeenteraad op het akkoord sluiten wij op voorhand zeker niet uit\’.

Het nieuwe college wordt op 21 juni geïnstalleerd.

Deel dit bericht

Scroll naar boven