Getuige meldt needle spiking in uitgaansgelegenheid Noordwijk

Bij een uitgaansgelegenheid in Noordwijk aan Zee is donderdagavond iemand gezien die jonge meiden zou drogeren met een naald. Er heeft zich een getuige gemeld bij de politie. Op social media gaan verhalen rond dat minderjarige meisjes zijn gedrogeerd, maar bij de politie hebben zich nog geen slachtoffers gemeld. \’Maar de kwestie heeft uiteraard onze aandacht\’, laat een woordvoerder van de politie weten.

Op social media waarschuwen jongeren dat er meerdere personen zijn gedrogeerd met een naald op een feest voor minderjarigen in een Noordwijkse club. Het zou hier gaan om het nieuwe fenomeen \’needle spiking\’.

De politie kreeg in Noordwijk in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.30 uur de melding dat een bezoeker van een horecagelegenheid in Noordwijk getuige is geweest van needle spiking. Maar bij de politie zijn nog geen slachtoffers bekend.

De laatste weken komen er landelijk bij de politie steeds meer meldingen binnen over needle spiking. \’Vooralsnog monitort de politie wat er landelijk binnenkomt aan meldingen en aangiftes rondom needle spiking, om inzichtelijk te krijgen waar we nu precies mee te maken hebben\’, vertelt een woordvoerder. \’Zijn dit zaken waar alleen geprikt is, maar waarbij geen secundair delict heeft plaatsgevonden? Of is er bijvoorbeeld naast de vermeende prik ook sprake van een beroving of zedenmisdrijf? Met andere woorden: wat zou het motief kunnen zijn? We proberen op basis van deze meldingen ook in beeld te krijgen in hoeveel gevallen er daadwerkelijk iets is toegediend. Dit vraagt meer tijd en verdieping, maar zegt uiteindelijk wel meer dan alleen aantallen meldingen/aangiftes.\’

Deel dit bericht

Scroll naar boven