Noordwijk beraadt zich over alternatieven voor ontwikkeling van prominente locaties

Het college beraadt zich op dit moment over alternatieve mogelijkheden om tot ontwikkeling van enkele prominente locaties in Noordwijk aan Zee te komen. De gemeente vindt het vooral dat het Vuurtorenplein opgeknapt wordt. Die opknapbeurt leek er aan te komen, maar grondeigenaar Bever werkt niet mee aan de levering van de gronden aan Van Erk.

De gemeente heeft met Van Erk een samenwerkingsovereenkomst om het Palaceplein, Esplanade, de panden op het Vuurtorenplein, percelen aan de Zeereep, Bosweg, Norhtgodreef en Schoolstraat aan te pakken. Die locaties zijn de afgelopen jaren verwaarloosd.

Bever leek zijn percelen aan Van Erk te willen verkopen, maar kwam daar op terug. Volgens de grondeigenaar zijn er aanvullende afspraken gemaakt met Van Erk.

Van Erk ontkent dit. Hij heeft een kort geding aangespannen bij de rechter en eist dat Bever de grond overdraagt. De rechter heeft dit afgewezen waardoor Van Erk nu naar het gerechtshof is gestapt. De behandeling van dit hoger beroep vindt op 13 juni plaats.

De gemeente hoopte op een doorbaak en mooie ontwikkeling van alle locaties. \’Met name het opknappen van het Vuurtorenplein is erg belangrijk voor de gemeente\’, schrijft het college. De gewenste ontwikkeling is vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst met Van Erk. \’Echter, deze samenwerkingsovereenkomst staat onder druk doordat de levering van de gronden nog niet heeft plaatsgevonden.\’ De overeenkomst is opgeschoven naar uiterlijk 1 september.

Het college bekijkt of er nog andere opties zijn om de prominente locaties alsnog op te knappen. Het nieuwe college zal hier mee aan de slag gaan.

Deel dit bericht

Scroll naar boven