Girostart van ToerFietsClub Noordwijk

Zaterdagochtend vierden leden van ToerFietsClub (TFC)Noordwijk op geheel eigen wijze de start van de 105de Giro d’italia. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard stond een oldtimer FIAT 500 klaar om de rijders op feestelijke wijze op gang te brengen voor weer een mooie rit.

Wegkapitein Mark Breugem sprak van een heel bijzondere gebeurtenis en een leuke actie van de TFC èn de sponsor. Achter de auto van directeur sportief en restauranthouder Louis Mooij, volgden de fietsers tot voorbij de Grent om vervolgens een eigen weg te vervolgen.

\"\"

Dat Mathieu van der Poel de eerste roze trui in de Giro d’Italia wist te pakken maakte het voor de wielerliefhebbers extra feestelijk. In een vlakke openingsrit in Hongarije, van Boedapest naar Visegrád, ging hij als eerste over de finish.

Fietsen kun je altijd en overal; alleen, samen of in een groep. En fietsen is een heel ontspannen manier van sporten en een goede work-out. Door de sociale manier van bewegen krijgt zowel de gezondheidsbevordering èn gezondheidsbescherming de aandacht.

Het is daarom logisch dat toerfietsen zo populair is. Steeds meer vrouwen met een racefiets vinden het leuk om regelmatig toertochten te (gaan) rijden. Altijd samen uit, samen thuis.

Een belangrijk kenmerk van het toerfietsen is het ontbreken van het wedstrijdelement. Toerfietsers rijden voor hun plezier en ontspanning. De één is puur recreatief bezig, de ander is weer meer sportief gericht, afhankelijk van eigen wensen en mogelijkheden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven