Pvdl, CDA, VVD en Lijst Salman willen coalitie vormen

VVD, CDA en Partij voor de Inwoners (PvdI) willen samen met Lijst Salman de Noordwijkse coalitie gaan vormen. Tijdens de laatste bijeenkomst met informateur Toon Mans solliciteerde de partij al duidelijk naar een plekje in de coalitie.


\’Het motorblok\’ bestaande uit de VVD, CDA en PvdI zijn de laatste weken op zoek gegaan naar een partij om mee samen te werken. Ze hebben onder andere Puur, Lijst Salman en Bruisend Noordwijk gesproken. NZLokaal en Groenlinks kregen ook een uitnodiging, maar hebben deze afgewezen.

Een samenwerking met Puur zit er volgens Formateur Roberto ter Hark (VVD) niet in. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij dat er oud zeer in de weg zit bij de partij. Bruisend Noordwijk ziet zich zelf niet als coalitie of oppositie, maar wil graag de gemeenteraad in.

Uit de gesprekken bleek Lijst Salman geschikte partner te zijn. Ter Hark geeft aan dat Lijst Salman zich voor alle kernen in ons dorp wil inzetten. Dat wijkt af van de pro-Noordwijkse campagnestrategie die de partij voerde.

Met Lijst Salman heeft de toekomstige coalitie een meerderheid. VVD, CDA PvdI en Lijst Salman willen binnen twee tot drie weken tot een coalitieakkoord en de juiste portefeuilleverdeling komen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven