VVD, CDA en PvdI  ‘Motorblok’ in nieuw Noordwijkse bestuur 

VVD, CDA en Partij voor de Inwoners (PvdI) lijken de basis te gaan vormen voor het nieuwe Noordwijkse bestuur. Deze partijen, ook wel het ‘Motorblok’ genoemd door formateur Toon Mans,  gaan samen op zoek naar een vierde partij en eventueel vijfde partij om mee samen te werken. 

Eerder raadde formateur Mans een coalitie aan van VVD, CDA, PvdI, NZLokaal en de de progressieve combinatie (PvdA, Groenlinks en D66). Maar de laatste twee zijn voorlopig op de reservebank gezet. Karin Meiland van NZLokaal had deze zet niet verwacht. Ook Ronnie van Dokkum (PvdA) baalt. Ze had gehoopt op een brede coalitie en is trots op de progressieve combinatie.

Formateur Mans spreekt ook zijn complimenten uit voor de samenwerking tussen de de progressieve partijen. Hij hoopt dat deze partijen blijven samenwerken ook als ze niet in het college komen. De formatie is volgens hem nu op de helft. Hij geeft aan dat de wedstrijd dus nog niet gespeeld is.

Het is de bedoeling dat VVD, CDA en PvdI voor het paasweekend duidelijkheid bieden aan de andere partijen. Het CDA geeft aan geen partijen uit te sluiten voor een samenwerking. Verstandig volgens Mans, want deze open houding is belangrijk voor een nieuwe bestuurscultuur. Dennis Salman solliciteerde duidelijk naar een plekje binnen de coalitie. ‘Vanuit een bescheiden rol, maar u weet we zijn altijd beschikbaar voor het dorp’, sprak de fractievoorzitter van Lijst Salman tijdens raadsbijeenkomst uit. 

Deel dit bericht

Scroll naar boven