Gemeente en aannemer naar de rechtbank om sportpark SJC

De gemeente Noordwijk en BAM Bouw en Techniek stappen naar de rechter om daar uit te vechten wie de stagnatiekosten van het nieuwe sportpark van SJC moet betalen. Beide partijen wijzen met de vinger naar elkaar. De aannemer wil dat de gemeente bijna 2 miljoen euro betaalt voor de stagnatie na een constructiefout en het extra werk wat er is ontstaan.

Het geduld van de Noordwijkse voetbalvereniging wordt op de proef gesteld. Het sportpark aan de Lageweg wordt vernieuwd, maar de renovatie heeft al meerdere keren vertraging opgelopen. De voetballers hadden begin dit jaar al gebruik willen maken van het sportpark.

Oktober vorig jaar bleek een draagwand van de nieuwbouw niet stevig genoeg. De werkzaamheden werden stilgelegd en er moesten nieuwe berekeningen worden gemaakt. Uiteindelijk is besloten dat de wand kon blijven staan met extra wapening.

De fout in de constructie zorgde voor flinke vertraging én extra kosten. BAM Bouw en Techniek wil dat de gemeente 1.300.000 euro stagnatiekosten en 430.00 euro voor diverse meerwerken betaalt. Daarnaast wil de aannemer dat de gemeente ook de kosten op zich neemt van de uitgestelde oplevering van de sportvloer. Er zat vocht in de vloer, wat opnieuw voor vertraging zorgt. De aannemer wil alsnog haar best doen om sportpark gereed te maken voor gebruik. Maar, dan moet de gemeente wel eerst betalen.

De gemeente gaat dat niet doen. Een rechter moet in een kort geding bepalen of er haast moet worden gemaakt voor de oplevering en wie er moet betalen. \’Onze inspanningen zijn er op gericht om de voetbalvereniging tijdig toegang te kunnen bieden tot de nieuwbouw op het sportpark\’, laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. \’Wij merken hierbij op dat de toegankelijkheid van de nieuwbouw voor voetbalvereniging SJC afhangt van de snelheid waarmee een kort geding bij de rechtbank agenda-technisch kan worden ingepland enerzijds en anderzijds het tempo waarin de rechtbank een uitspraak doet.\’

Deel dit bericht

Scroll naar boven