Zwerfafvalboot vist weer afval uit Noordwijkse wateren

De Z-ambassadeurs vissen, door middel van de zwerfafvalboot, weer afval uit het water vandaan. Vorig jaar is de buitenboordmotor gestolen en de boot beschadigd door vandalen.  Inmiddels is de boot gerepareerd en zijn de afvalopruimers weer in de Noordwijkse en Noordwijkerhoutse wateren te vinden.

Op vrijdag 4 maart werd de boot weer in het water gelegd, maar daar ging heel wat aan vooraf. De Z-ambassadeurs konden de reparaties zelf niet betalen. Door giften van Rabobank, Omtzigt Watersport, Protestantse kerk Noordwijk, Jutters Noordwijk, privé personen en  verzekeringsgeld was het mogelijk om de boot op te knappen. Er was zelfs geld over. Met het overgebleven geld kochten de afvalopruimers warme kleding en reddingsvesten om zo ook in het voor- en najaar te kunnen varen.

\"\"

Het is belangrijk om afval uit de wateren te halen, omdat dit afval uiteindelijk in zee terecht komt. Jammer dat het nog steeds nodig is, maar we blijven onvermoeid en met veel enthousiasme doorgaan met onze strijd voor een schone en fijne leefomgeving. We zijn ontzettend blij dat we nu ook weer met de Zwerfafvalboot het water op kunnen om te gaan vuilvissen”, aldus Rob Choufoer, voorzitter van de Z-ambassadeurs uit Noordwijk. Wie mee wilt helpen kan contact opnemen via: z-ambassadeursnoordwijk@hotmail.com of 0654270505.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven