Weekend in het teken van Oekraïne 

In Noordwijk stond het weekend van 5 maart in het teken van Oekraïne. Zondagochtend werd er bij de vuurtoren stilgestaan bij de situatie in Oekraïne. Zaterdagavond werd een bijeenkomst gehouden in de Oude Jeroenskerk, waar twee gevluchte Oekraïense vrouwen spraken.

De vrouwen Zlata en Alina vertelden hoe schrijnend de situatie in hun thuisland is. Ook lieten ze weten dat hun vlucht naar gastvrije familie den Haan in Noordwijk niet zomaar kon worden gerealiseerd. De bijeenkomst was een initiatief van stichting ‘Samen voor Vrede’. Volgens de stichting was de solidariteit tijdens de dienst duidelijk voelbaar.

\"\"

Zondagochtend werden tijdens een solidariteitsbijeenkomst meerdere Oekraïense vlaggen gehesen. Tientallen Noordwijkers waren aanwezig tijdens de bijeenkomst.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven