Robotmaaiers op de sportvelden in Noordwijk

De sportvelden in de gemeente Noordwijk gaan vanaf heden gemaaid worden door twee elektrische robotmaaiers. Deze robotmaaiers zijn een stuk schoner en milieuvriendelijker dan hun voorganger ‘kooimaaier’. Noordwijk is de eerste gemeente in Nederland die robotmaaiers inzet.

\"\"

Draadloos en GPS gestuurd gaan de twee maaiers, voornamelijk in de nacht, aan de slag. De ene maait drie grasvelden bij vv Noordwijk en de ander maait twee velden op het sportpark van VVSB. De maaiers kunnen per keer één voetbalveld maaien, daarna moeten ze twee uur aan de lader. Sensoren moeten er voor zorgen dat de grasmaaiers reageren als er een obstakel in de weg staat.

\"\"

Noordwijk heeft de grasmaaiers voor 25.000 euro per stuk gekocht. De verwachting is dat dit geld wordt terugverdient omdat het inhuren van personeel nu niet nodig is.

Deel dit bericht

Scroll naar boven