Horecazaken op De Grent trekken protestactie in

De horecaondernemers op De Grent in Noordwijk aan Zee voeren zaterdag geen actie. De ondernemers kondigden een protest aan, maar na overleg met de burgemeester, wordt dit protest ingetrokken.

Met de actie ‘De Grent Staat op’ wilden de ondernemers komend weekend het signaal afgeven dat het te lang duurt voordat de nachthoreca geopend mag worden.

Burgemeester Wendy Verkleij maakte zich zorgen over de actie. \’De openstelling was tegen de regels. Daarnaast werd een grote toeloop verwacht met onwenselijke en risicovolle situaties\’, laat de gemeente weten.

De ondernemers werden donderdagmiddag op het gemeentehuis uitgenodigd voor een gesprek. Na het overleg werd de actie ingetrokken. Daarbij laat de gemeente weten dat als ondernemers van de horeca in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk aanstaande zaterdagavond toch besluiten om na 22.00 uur open te blijven, erop kunnen rekenen dat er gehandhaafd wordt, waarbij boetes worden uitgereikt.

Burgemeesters uit deze veiligheidsregio komen vanavond bijeen voor een overleg. In dit overleg wordt ook de nachthoreca-actie besproken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven