15 bedrijfspanden illegaal bewoond bedrijventerrein Noordwijkerhout

Vijftien bedrijfspanden op het bedrijventerrein Gravendam in Noordwijkerhout worden illegaal bewoond. Gisterenavond controleerden de politie, omgevingsdienst en gemeente Noordwijk 25 bedrijfsgebouwen. Tijdens de actie werd er ook een kleine verkeerscontrole uitgevoerd.

Eind vorig jaar vond er een gelijksoortige actie plaats op het bedrijventerrein Klei Oost in Noordwijk. Ook daar woonde er mensen in bedrijfspanden. Dit is volgens de gemeente Noordwijk gevaarlijk voor de bewoners. De bewoners worden volgens de gemeente Noordwijk ‘onzichtbaar’ en kunnen in geval van nood geen hulp krijgen. Denk bijvoorbeeld bij het uitbreken van een brand.

Ook koppelt de gemeente illegaal wonen aan criminaliteit. ‘Als de onderwereld zich mengt in de bovenwereld is dit een bedreiging voor het onderling vertrouwen in onze samenleving. Ondermijning komt voor in verschillende vormen van georganiseerde misdaad. Zoals drugshandel en mensenhandel, maar ook illegaal gokken en spookbewoning’, schrijft Noordwijk.

Omgevingsdienst West Holland start aan de hand van de bevindingen een handhavingstraject op. Wat dit traject precies inhoudt en voor de illegale bewoners betekent is onbekend.

Deel dit bericht

Scroll naar boven