Politie: Vluchtende automobilist moest nog 14 dagen celstraf uitzitten

De 20-jarige automobilist, die gisterenavond in Noordwijk al vluchtend een crash veroorzaakte, blijkt nog 14 dagen celstraf uit te moeten zitten. Hij reed zonder rijbewijs en was onder invloed van verdovende middelen.

Rond 20.00 uur zag een agent op de Zwarteweg een automobilist een andere auto inhalen over dubbel doorgetrokken strepen. De agent verzocht daarom de automobilist om te stoppen. De automobilist besloot er van door te gaan en de politie zette de achtervolging in. \’De verdachte haalde tijdens de achtervolging levensgevaarlijke capriolen uit door onder meer tegen het verkeer in te rijden, op een rotonde auto’s in te halen en ver boven de toegestane snelheden te rijden\’, schrijft de politie op haar website.

Op de Boerenburgerweg botste hij op een tegenligger. De airbags zorgde dat beide bestuurders geen letsel opliepen. De verdachte vluchtte te voet verder en werd kort daarna ingerekend. In de auto trof de politie meerdere verdovende middelen.

De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit op dit moment vast.

Deel dit bericht

Scroll naar boven