Kans op autoschade in Bollenstreek in Noordwijk het hoogst

Het risico op autoschade in de Bollenstreek is in de gemeente Noordwijk het hoogst. De kans dat je auto mikpunt wordt van vandalisme of inbraak is in Noordwijk bijna 6,5 procent groter dan elders in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.

Automobilisten zijn in de Bollenstreek in Noordwijk het slechtste af. Volgens de Auto Risicometer is de kans op autoschade in deze gemeente bijna 6,5 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Auto\’s zijn in deze regio het beste af in Katwijk of Teylingen. Daar is het risico op het autoschade bijna 21 procent lager dan het landelijk gemiddelde.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS), en de Nationale Politie. Het risico wordt bepaald op basis van alle geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en de betrapte dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen de geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

De landelijke top 3 met het hoogste risico op autoschade bestaat uit de gemeenten Utrecht (80,9 procent), Zandvoort (66,1 procent) en Ouder-Amstel (63,0 procent).

Deel dit bericht

Scroll naar boven