Bewoners maken zich zorgen om veiligheid Jan Kroonsplein

Een groep bewoners onder de naam ‘Tegengeluid aan Zee’ vindt de verkeerssituatie op het Jan Kroonsplein in Noordwijk aan Zee onveilig geworden. De gemeente Noordwijk heeft de rijrichting veranderd van één- naar tweerichtingsverkeer en verplaatste de afvalcontainers naar de ingang van het plein.

De herinrichting van het plein heeft te maken met de herinrichting van de Parallel Boulevard. Eén van de in/uitritten van het Jan Kroonsplein is afgesloten. Na overleg met de brandweer heeft de gemeente Noordwijk besloten om de afvalcontainers te verplaatsen en de rijrichting te veranderen. Deze keuze moet er ook voor zorgen dat vrachtwagens minder achteruit rijden, zo staat in het antwoord op de brief van ‘Tegengeluid aan Zee’ beschreven. De bewoners moeten genoegen nemen met de huidige situatie tot eind februari.

‘Tegengeluid aan Zee’ neemt geen genoegen met het antwoord. Ze ervaren de situatie niet zoals de gemeente Noordwijk die beschrijft. Auto’s en vrachtwagens moeten elkaar op een smal stuk passeren, waar nu ook auto’s parkeren om afval in de containers te stoppen. Dit zorgt volgens de bewoners voor opstoppingen en gevaarlijke situaties. Ook verdwenen er 18 parkeerplekken tijdens de herinrichting.

Het verplaatsen van de afvalcontainers naar de oude plek, maakt de situatie volgens de bewoners veiliger. Vanwege het afsluiten van de naastgelegen in/uitrit rijd er juist weinig verkeer. ‘Hierdoor is dit een veiliger plek dan de veel drukkere in- en uitgang van het Jan Kroonsplein naar de Parallelboulevard.’

Deel dit bericht

Scroll naar boven