Gemeente maakt zich zorgen over drugsgebruik in Noordwijk

De gemeente Noordwijk maakt zich zorgen over het normaliseren van drugsgebruik in Noordwijk. Politie, boa\’s en jongerenwerkers geven aan dat het drugsgebruik iets lijkt toe te nemen. Toch laten de kerncijfers van de GGD een ander beeld zien. Om meer duidelijkheid te krijgen laat Noordwijk de concentratie van drugs in het rioolwater onderzoeken.

Het CDA uitte haar zorgen over het Noordwijkse drugsgebruik door vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat het college zich ook zorgen maakt over het normaliseren van drugsgebruik in Noordwijk

Desondanks laten de kerncijfers van de GGD laten zien dat het Noordwijkse drugsgebruik daalde. Softdrugsgebruik daalde van acht procent in 2016 naar zes procent in 2020. Harddrugsgebruik daalde van ruim vijf procent in 2016 naar minder dan vier procent in 2020.

Het wateronderzoeksinstituut KWR gebruikt het Noordwijkse rioolwater om onderzoek te doen naar alcohol- en drugsgebruik. In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen alcohol en diverse soorten drugs als cannabis, XTC en cocaïne. De uitkomsten gaat Noordwijk gebruiken voor preventie en voorlichting. Het onderzoek start in het begin van dit jaar.

Deel dit bericht

Scroll naar boven