Noordwijk wil leegstaande winkels buiten centrum tot woningen transformeren

De gemeente Noordwijk gaat aan de slag met de transformatie van leegstaande winkels (buiten het centrum) tot woningen.

Het college van burgemeester en wethouders kreeg begin dit jaar van de gemeenteraad met een motie de opdracht om eens te kijken welke leegstaande panden in aanmerking komen voor een verbouwing tot woning.

In een brief aan de gemeenteraad laat het college nu weten dat een projectleider aan de slag gaat met het saneren van winkelbestemmingen buiten de winkelcentra en het versterken van de bestaande winkelcentra.

De gemeente wil niet dat leegstaande winkels in het centrum worden omgetoverd tot woningen. Volgens de gemeente is het moeilijk om winkelgebieden aantrekkelijk te houden als een rij winkels onderbroken wordt door woningen. \’Door onderbreking van winkels vallen er delen van winkelstraten stil waardoor het extra lastig wordt om de randen van de winkelstraten vitaal te houden\’, legt het college uit. \’Bovendien kunnen door nieuwe onderbrekingen ook nieuwe randen ontstaan. Binnen de afgebakende centrumgebieden wordt transformatie naar woningen dan ook als bedreigend gezien.\’

Deel dit bericht

Scroll naar boven