Gemeente Noordwijk wil geen vuurwerkshow

Met een landelijk vuurwerkverbod op tafel wordt het voor consumenten verboden om dit jaar tijdens de jaarwisseling vuurwerk af te steken. Maar, met de huidige maatregelen, is het voor gemeenten wel mogelijk om een lokale professionele vuurwerkshow te organiseren. De gemeente Noordwijk laat echter weten dat Noordwijk geen show gaat organiseren.

Net als vorig jaar is er dit jaar een vuurwerkverbod. Het verschil met dit jaar is, dat er toen ook een verbod op evenementen was om te voorkomen dat te veel mensen bij elkaar zouden komen. Dat verbod is er nu (nog) niet.

Noordwijk heeft in tegenstelling tot andere gemeenten, nog nooit een vuurwerkshow georganiseerd. ‘Wij hebben wel eens verzoeken gehad van organisatoren, maar er nooit medewerking aan verleend’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Het gemeentebestuur wil het niet. Al jaren.’

Mogelijk brandhaard
De gemeente vindt het dit jaar bovendien niet verantwoord om een show te organiseren. Ook met het oog op de nieuwe coronavariant COVID-19. OMICRON. ‘Onder de huidige omstandigheden is niet mogelijk en ook onwenselijk om een dergelijk evenement te organiseren. Een show is al gauw een mogelijke brandhaard.’

Opmerkelijk
Buurgemeente Katwijk heeft onlangs laten weten wel haar best te doen voor een lokale vuurwerkshow, in samenwerking met een groep Katwijkse vuurwerkliefhebbers. Noordwijk vindt een vuurwerkshow ‘opmerkelijk’ in verband met het geldende vuurwerkafsteekverbod.

De gemeente voert de laatste weken van het jaar een campagne op het vuurwerkverbod. Bewoners wordt gevraagd zich aan de regels te houden. Ook wordt gevraagd om vuurwerkoverlast bij de gemeente en politie te melden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven