Ruim zeven procent van de huishoudens in Noordwijk is miljonair. Dat komt neer op zo’n 1.400 huishoudens. Dat zijn er 300 meer dan het jaar daarvoor.

Het aantal miljonairs neemt niet alleen in Noordwijk toe. In Nederland zijn er in een jaar tijd zo’n 24.000 miljonairs huishoudens bijgekomen.

Landelijk gaat het om gemiddeld 3,5 procent van de huishoudens met een vermogen van minstens 1 miljoen euro. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over vermogens. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend.

In Bloemendaal en Laren wonen de meeste miljonairs. Ongeveer een op de vier huishoudens is miljonair in deze gemeenten.

De miljonairs weten in deze regio, naast Noordwijk, ook Wassenaar goed te vinden. In die gemeente heeft 19 procent van de huishoudens een vermogen van minimaal 1 miljoen euro. Dat komt neer op ongeveer 2.200 huishoudens. Ook Oegstgeest doet het goed met 11 procent (1.200 huishoudens).