Kinderen gaan ‘Rollend door November’

Normaal is november \’Spring op de fietsmaand\’ in Noordwijk, dat is dit jaar is dat net even anders. Met het thema ‘Rollend door November’ nadruk wordt gelegd op alles wat rolt. Denk aan een skateboard, een fiets, maar ook een rolstoel. Het doel is om verkeersveiligheid en bewegen op wielen te motiveren.

Tijdens deze maand worden er activiteiten georganiseerd om het doel te behalen. Sportbedrijf Noordwijk geeft les in stuntsteppen en veilig door een parcours fietsen. Tijdens deze activiteiten kunnen de kinderen een stunthelm winnen.

Kinderen kunnen deze maand er ook achter komen hoe het is om in een rolstoel te sporten. Professioneel rolstoelbasketballer geeft op 10 november een clinic. Kinderen uit groep zes, zeven en acht kunnen zich inschrijven voor deze activiteit.Informatie over alle activiteiten is te vinden op https://www.noordwijkactief.nl/activiteiten.

Wethouder Roberto ter Hark gaf gisteren het startsein voor deze themamaand. Op het fietspad voor de basischool Klaverweide spoot hij een tekst en symbool die fietsers stimuleert om met goede verlichting op pad te gaan.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven